Obiective turistice
Contact


language


Click pe imagine pentru a vizualiza albumul foto

Cabana Ghiocelul este situata la poalele Muntilor Fagaras pe malul raului Avrig

Combinatia dintre traditional si modern fac din aceasta cabana un loc ideal pentru relaxare, pescuit,vanatoare, drumetii si la sfirsitul vacantei devine o amintire placuta pentru cei care-i trec pragul.Flori montane

Pentru petrecerea timpului liber, pe linga drumetiile pe malul riului Avrig sau pe potecile care duc spre creasta muntilor Fagaras, se mai pot inchiria si caii pentru calarie sau se poate practica pescuit sportiv pe riul Avrig, iar iarna gazadele ofera si plimbari cu sania trasa de cai.

Cabana Ghiocelul se afla la 15 min de mers cu masina sau 1 ora si 30 min jos, pana la poalele Muntilor Fagaras de aici incepe urcusul spre creasta.

Prima cabana din masivul Fagaras pe care o veti intilni in drum este cabana Barcaciu. cascada montana

De la Barcaciu pleaca mai multe trasee: daca vreti sa ajungeti la Lacul Avrig aveti de mers cam 3 ore pe linga raul Avrig putand admira frumoasele cascade formate pe rau, sau poate vreti sa ajungeti la Negoiu unde, mergind pe muchia muntelui traseul poate fi facut in 2-3 ore , insa daca alegeti sa mergeti pe la Lacul Avrig durata creste pana la 6-7 ore dar acest traseu va ofera o serie de peisaje minunate deoarece jumatate este traseu de creasta. De la Barcaciu se mai poate ajunge la Vf.Scara(2375 m) traseul se poate face in 3 ore sau la Vf.Suru (2291 m) pe la Lacul Avrig . De la Lacul Avrig la Suru este un traseu de creasta de aproximativ 4 ore.

Pentru a face aceste excursii montane este neaparat necesar sa aveti echipament specific escaladelor montane.

Daca doriti puteti face o plimbare pe malul Riului Avrig al carui curs trece la 50 m de Cabana Ghiocelul, puteti admira pastravii din patravaria proprie care la ora mesei ofera un spectacol de nedescris, puteti inchiria un cal si sa vizitati imprejurimile calare, iarna puteti vizita imprejurimile intr-o sanie trasa de cai, pe Raul Avrig sau pe riul Olt care se afla la aproximativ 8 km de cabana se poate practica pescuitul Sportiv .

Cabana Ghiocelul iti ofera sansa sa petreci clipe de neuitat intr-un cadru natural de exceptie, zona fiind bogata in peisaje feerice indiferent de anotimp.